Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سایت وُرلد هپینِس ریپورت (World Happiness Report)، تازه‌ترین رتبه‌بندی درباره شادترین و ناشادترین شهرهای جهان انتشار یافته که بیش از نیمی از ۱۰ شهر شاد دنیا متعلق به حوزه اسکاندیناوی و اغلبِ ناشادترین شهرها نیز مربوط به منطقه خاورمیانه و آفریقا هستند.

این تحقیق با همکاری دانشگاه آکسفورد و مدرسه اقتصاد لندن انجام شده و در تهیه آن عوامل و شاخص‌هایی همچون رفاه اقتصادی، رشد اقتصادی کشورها، میزان لبخند زدن افراد طی روز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مد نظر قرار گرفته است. در این رتبه‌بندی، ۱۸۶ شهر جهان مورد تحقیق قرار گرفته که آخرین و درواقع ناشادترین شهر دنیا کابل، پایتخت افغانستان است.

رتبه‌بندی شادی شهرهای جهان در این گزارش بر اساس نظرسنجی جهانی گالوپ است؛ یک نظرسنجی سالانه که از سال ۲۰۰۵ آغاز شد و در بیش از ۱۶۰ کشور انجام گرفت و ۹۹ درصد جمعیت جهان (شهری و روستایی) را پوشش داد. در این نظرسنجی، از خود مردم کشورها سوال پرسیده و از آنها خواسته شده از صفر تا ۱۰ به شادی خود نمره بدهند.

این گزارش بر اساس رتبه‌بندی رفاهی ساکنان کشورها و با تکیه بر ارزیابی زندگی فعلی و آینده تهیه شده است و به ‌جای تکیه بر فاکتورهایی که محققان همیشه به آن اشاره می کنند، با استفاده از گزارش‌های خودِ ساکنان شهرها از نحوه ارزیابی کیفیت زندگی‌شان تهیه شده است؛ روشی دموکراتیک برای سنجش کیفیت زندگی شهرنشینان.

طبق این رتبه‌بندی، جایگاه یکم تا دهمِ شادترین‌ها به شهرهای زیر اختصاص یافته است:

۱. هلسینکی فنلاند (امتیاز: ۷۸۲۸)

۲. آرهوس دانماک (۷۶۲۵)

۳. ولینگتن نیوزیلند (۷۵۵۳)

۴. زوریخ سوییس (۷۵۴۱)

۵. کپنهاگ دانمارک (۷۵۳۰)

۶. برگن نروژ (۷۵۲۷)

۷. اوسلو نروژ (۷۴۶۴)

۸. تل‌آویو سرزمین‌های اشغالی (۷۴۶۱)

۹. استکهلم سوئد (۷۳۷۳)

۱۰. بریزبِن استرالیا (۷۳۳۷)

در این نظرسنجی، رتبه‌بندی شهرهای بزرگ و توسعه‌یافته دنیا نیز جالب توجه است. برای مثال نیویورک آمریکا دارای رتبه ۳۰ (۶۹۶۴)، پاریس پایتخت فرانسه دارای رتبه ۴۳ (۶۶۳۵) و لندن پایتخت انگلیس دارای رتبه ۳۶ (۶۷۸۲) هستند.

رتبه شهرهای خاورمیانه نیز قابل توجه است. بعضی از این شهرها رتبه‌ای برتر از شهرهای پیشرفته و بزرگ و توسعه‌یافته دارند. مثل ابوظبی با رتبه ۳۵ (۶۸۰۸)، دوبی امارات متحده عربی با رتبه ۳۹ (۶۶۸۷)، مدینه عربستان سعودی با رتبه ۴۶ (۶۵۹۲)، جده عربستان سعودی با رتبه ۵۹ (۶۳۱۴)، ریاض با رتبه ۶۲ (۶۲۷۰)، دوحه قطر با رتبه ۶۳ (۶۲۶۰) و مکه با رتبه ۶۵ (۶۲۲۶).

در این گزارش جهانی، مشخصا به دو شهر ایران (تهران و مشهد) نیز اشاره شده که پایین جدول رتبه‌بندی قرار دارند و «اخیرا شرایط سخت اقتصادی را به خود دیده‌اند.» تهران در رتبه ۱۵۵ (۴۷۲۲) قرار گرفته و مشهد هم با رتبه ۱۵۶ (۴۷۱۵) درست بعد از تهران ایستاده است.

لبنان رتبه ۱۶۱ (۴۶۲۰) را از آن خود کرده و عراق رتبه ۱۶۳ (۴۵۵۷) را به خود اختصاص داده و استانبول ترکیه رتبه ۱۱۵ (۵۴۴۰) را دارد. البته برخی شهرهای یک کشور وضعیت بهتری دارند. برای مثال آنکارا در این پژوهش رتبه ۹۶ (۵۷۴۹) را به خود اختصاص داده که در مقایسه با استانبول بهتر است. وضعیت شهرهای بزرگ دو قدرت بزرگ شرق هم جالب است؛ مسکو در روسیه با رتبه ۷۶ (۶۰۲۸) و شانگهای در چین با رتبه ۸۴ (۵۹۳۶).

طبق این گزارش، بیش از نیمی از ۱۰ شهر برتر در این رتبه‌بندی، در حوزه کشورهای اسکاندیناوی قرار دارند. ۱۰ شهر پایین جدول نیز از نظر جغرافیایی کمتر دسته‌بندی شده‌اند و در یک سری ویژگی‌ها مثل جنگ، درگیری‌های مسلحانه، بی‌ثباتی سیاسی و ... اشتراک‌های بیشتر دارند. بیشتر شهرهای پایینِ جدول در کشورهای کمترتوسعه‌یافته قرار دارند (بیشتر در آفریقا و خاورمیانه. البته جز هند به عنوان یک استثنای قابل‌توجه.)

سه شهر انتهای جدول رتبه‌بندی شادترین شهرهای جهان اینها هستند؛

غزه فلسطین با رتبه ۱۸۴ (۳۴۸۵)،

صنعا پایتخت یمن با رتبه ۱۸۵ (۳۳۷۷)

و کابل افغانستان با رتبه ۱۸۶ (۳۲۳۶) که عنوان ناشادترین شهر دنیا را از آن خود کرده است.

بنا بر این پژوهش، اکثر شهرهای پایین جدول مانند دهلی هند (رتبه ۱۸۰) و کابل افغانستان (رتبه ۱۸۶) در ارزیابی زندگی مورد انتظار در آینده نیز امتیاز پایینی دارند. چرا که ساکنان این شهرها دیگر به آینده هم خوشبین نیستند.

در بخشی از این گزارش آمده است: به طور میانگین، میزان شادی شهری در یک دهه گذشته کاهش یافته است. با این حال، این کاهش ناشی از کاهش شدید شادی شهرها در پایین‌ترین سطح رتبه‌بندی جهانی ماست. اگر بخواهیم ماسرو (لسوتو)، ماراکایبو و کاراکاس (هر دو در ونزوئلا)، صنعا (یمن)، کابل (افغانستان) و غزه (فلسطین) - شهرهایی که با چالش‌های بسیاری مواجه بوده‌اند - را از این رتبه‌بندی حذف کنیم، می‌توان گفت شادی در شهرهای سراسر جهان در سال‌های اخیر افزایش داشته است.

کد خبر 638739 برچسب‌ها فنلاند شادی شادترین کشورها

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فنلاند شادی شادترین کشورها رتبه بندی شهرهای جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۶۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند

سمیه گلپور چمر کوهی، کاندیدای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در حوزه تهران با اشاره به وضعیت لیست مربوط به شانا یا امنا در مرحله دوم انتخابات، گفت: ما در شرایط سیاسی و اجتماعی قرار گرفتیم که فارغ از اینکه همگرایی‌ها در مواضع در کاندیداها ایجاد شده، منجر به این می‌شود که احزاب مختلف، آرایش‌های سیاسی مختلف داشته باشند و به نوعی این کنشگری سیاسی را در سطح ملی بتوانند داشته باشند و فعالانه در عرصه سیاست ورود کنند.

وی افزود: فارغ از از اینکه اتفاق بسیار خوبی می‌تواند در عرصه سیاست مخصوصاً سیاست‌های ملی باشد، شاهد این هم هستیم که جدا از همه این جریان‌ها، بلوغ سیاسی و رشد فکری، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مردم به گونه‌ای است که علی رغم اینکه احزاب فعال هستند خودشان به تجزیه و تحلیل تک تک نامزدها می‌پردازند و در کنار فعالیت احزاب این مردم هستند که به انتخاب نمایندگان اصلح خود مبادرت می‌کنند. هر چند در خصوص لیست‌ها هم بالاخره کنشگران سیاسی فعال هستند تا بتوانند کاندیداهای اصلح را انتخاب کرده و به مردم معرفی کنند.

گلپور در رابطه با پیش بینی تقسیم بندی‌های سیاسی مجلس دوازدهم، اظهار کرد: فکر می‌کنم این سوال را باید از مردم پرسید چون آن‌ها هستند که با تصمیمی که گرفته و رأیی که می‌دهند، موجب قرار دادن نمایندگان خود در کرسی‌های مجلس می‌شوند و مشخص می‌کنند که تقسیم بندی‌های آنان به چه شکلی باشد.

رئیس کمیته بانوان کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران ادامه داد: امیدوارم که در نهایت نمایندگان منتخب با حفظ تقوای سیاسی، حفظ رویکردهای مردمی و فارغ از هرگونه جناح‌بازی یا خدایی نکرده با سیاسی‌بازی بتوانند هم هیأت رئیسه و هم در جریان انتخاب کمیسیون‌ها کمک دهند تا خروجی کار منجر به بهتر شدن وضع زندگی و معیشتی مردم، وضع اشتغال حوزه جهش تولید، ایجاد انگیزه برای کار بیشتر و بهتر شود.

خلأ کمیسیون تأمین اجتماعی در مجلس به شدت دیده می‌شود

این نامزد دور دوم انتخابات مجلس در رابطه با مهم‌ترین اولویت مجلس دوازدهم، گفت: با توجه به حوزه تخصصی بنده که بحث کار و تولید است، لذا در فضایی که ما از مشارکت حداکثری مردم در حوزه جهش تولید صحبت می‌کنیم مسلماً باید مردم از امنیت، سلامت، امنیت شغلی، امنیت زندگی برخوردار باشند و خلأ کمیسیون تأمین اجتماعی در مجلس به شدت دیده می‌شود که باید این خلأ جبران و مرتفع شود.

وی ادامه داد: با توجه به مسائل زیادی که جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کند و همین‌طور فرایندهای دیگر که در مجلس است و به مباحثی مثل فراکسیون‌های مختلف که مرتبط با جامعه است، مثل فراکسیون کارگری، نیاز است تا افراد به صورت تخصصی در آن ورود کنند و بتوانند در راستای بهتر شدن وضعیت حرفه‌های مختلف تلاش کنند.

این استاد دانشگاه اذعان کرد: معتقدم سالیان متمادی است که مجلس از داشتن نماینده واقعی کارگری محروم بوده و صدای این جامعه را متأسفانه کمتر کسی از مجلس می‌شنود، چراکه در همین قانون برنامه هفتم توسعه مصوبات نشان می‌دهد که قاطبه نمایندگان، مصوبات را از نگاه کارگری بررسی نکردند.

اولویت بنده عضویت در کمیسیون اجتماعی است

وی مهم‌ترین اولویت خود را حضور در کمیسیون اجتماعی مجلس عنوان کرد و افزود: فارغ از کمیسیون اجتماعی مجلس که باید در آن حضور جدی داشت، اولویتم حضور در هر کمیسیونی است که به نوعی بتوان در آن مطالبه‌گری جدی برای حقوق ضایع شده جامعه و مردم عزیزمان داشته باشیم.

پویش مهر در انتخاب اصلح به درستی هدف گذاری شده است

این داوطلب دور دوم انتخابات مجلس از تهران در خصوص پویش با مهر انتخاب کنیم، تاکید کرد: در خصوص پویش با مهر انتخاب کنیم باید گفت رسالت رسانه شما در حوزه کمک به مردم عزیزمان در انتخاب اصلح به درستی هدف گذاری و نشانه گیری شده و با همه ظرفیتی که خبرگزاری مهر در این حوزه داشته وارد شده و آن را در فضای رسانه‌ای متبلور کرده و از این ظرفیت رسانه‌ای استفاده کرده است.

وی ادامه داد: به نوبه خودم به عنوان یکی از نامزدهای انتخاباتی دور دوم مجلس شورای اسلامی از خبرگزاری مهر صمیمانه تشکر می‌کنم که این رسالت را با این شفافیت و به این خوبی توانسته است برعهده بگیرد و انجام دهد.

کد خبر 6095085

دیگر خبرها

  • رتبه‌بندی برترین دانشگاه‌های آسیا منتشر شد/ جایگاه ایران کجاست؟
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران
  • صعود دانشگاه جهرم به رتبه ۲۳ فهرست نیچر ایندکس در بین دانشگاه‌های کشور
  • مجموعه شعر «رو به جهان ایستاده ام رو به تو» منتشر شد
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهرهای مختلف جهان
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت